Mentorskapsprogram för författare - ansökan

LÄS MER

Vill du utvecklas i ditt skrivande och få tips från en etablerad författare? Sök till Region Gotlands mentorskapsprogram.

Sista ansökningsdag är den 21 augusti 2022.


En etablerad författare kommer att fungera som mentor åt dig som är precis i början av författarbanan. Du som ansöker behöver inte vara utgiven författare. Men det är bra om du har en viss erfarenhet och gärna ett pågående skrivprojekt.


Region Gotland matchar dig med en lämplig mentor och står för ett arvode till denna. Ni träffas fyra gånger under hösten, digitalt eller fysiskt.


Syftet med programmet är att stödja och utveckla lokala författarskap, stärka det litterära nätverket på ön och ta tillvara på de professionella aktörernas kunskaper och erfarenheter. Därför måste du vara folkbokförd på Gotland för att delta i programmet.


Mentorskapsprogrammet har kommit till med inspiration från Region Uppsala där det funnits sedan 2017 och varit mycket uppskattat bland både mentorer och adepter.


Vi ser fram emot att läsa din ansökan!


Är du intresserad av uppdraget som mentor? Hör av dig till litteraturutvecklare Moa Candil på e-post moa.candil@gotland.se

Behandling av personuppgifter

Frågor om e-tjänsten

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa