Vattenanalys - beställning

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

Tidigare i våras togs beslut om att tillfälligt stoppa mottagningen av prover för privata brunnsägare. Vi har nu tagit beslut om att återuppta verksamheten. Observera att e-tjänsten snabbt kan behöva stängas ned om det rådande Corona-läget försämras.

Som verksamhetsutövare beställer vattenanalys i separat e-tjänst:

Vattenlaboratoriet på Visby lasarett utför ackrediterade kemiska och mikrobiologiska analyser. Analyser beställs i e-tjänsten och  provtagningsmaterial kommer därefter att skickas ut till angiven adress.

Provinlämning sker direkt till Vattenlab som är gemensam med LaboratorieMedicinskt Centrum Gotland (beläget på markplan, ingång från huvudentrén på Visby lasarett). Prover kan lämnas mellan kl 08-12 på måndagar.

Mikrobiologiska analyser kan för närvarande ta upp till två veckor och kemiska analyser upp till tre. Kombinationen mikrobiologiska och kemiska analyser kan alltså ta upp till tre veckor. Om enstaka svar under tiden indikerar otjänligt vatten, kommer kunden omedelbart att kontaktas.

Observera att efter att beställningen är gjord så skall vattenprovet lämnas in inom en månad. Är provet inte inlämnat inom en månad så kommer beställningen att makuleras och pengarna att återbetalas på samma villkor som vid ett ångrat prov.  Om man ångrat sig och vill makulera sin beställning kommer en avgift tas för den administrativa kostnad som det medföljer. Därför kommer endast 80% av beloppet att betalas tillbaka.

Behandling av personuppgifter

Frågor om e-tjänsten

Följande behövs för e-tjänsten

  • E-legitimation
  • Betalkort eller Swish

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa